Alle carnavalsfestiviteiten op een rij

Alle carnavalsfestiviteiten op een rij

Nieuws

Het carnaval staat voor de deur. Het is dus de hoogste tijd om alle activiteiten van carnavalsvereniging De Nathalzen op een rij te zetten! Vieren jullie het feest met prins Peter, prinses Janny en de rest van de vereniging mee?

Gekostumeerd Bal (23 februari)
Locatie: schuttersgebouw Willem Tell
Een week vóór het traditionele carnavalsweekend beginnen we al met het carnavalsfeest. Op zaterdagavond 23 februari is er het Gekostumeerd Bal (20.11 uur). Muziek is er van de topformatie Dreamcast. Voor leden is er die avond gratis entree. Niet-leden hebben toegang voor 10 euro per persoon. Tevens is er tijdens het Gekostumeerd Bal mogelijkheid tot inschrijving voor de Bustoer van dinsdag 5 maart.

Jeugdcarnaval (2 maart)
Locatie: schuttersgebouw Willem Tell
Carnaval is een feest voor jong en oud. Op zaterdagmiddag 2 maart komen de jongste feestvierders aan bod tijdens het Jeugdcarnaval (13.11 uur). De middag begint met een kleine optocht door het dorp. Iedereen met versierde wagens, karren en fietsen mag aansluiten. Daarna is het in de zaal feest met muziek van Williams Music Express. Leden en jeugdigen tot 18 jaar hebben gratis entree. Voor niet-leden is de toegang 5 euro (per persoon).

Blauwe Maondag (4 maart)
Locatie: schuttersgebouw Willem Tell
Blauwe Maondag (4 maart) is niet meer weg te denken van de lokale carnavalskalender. De ochtend (9.30 uur) begint met een ontbijt voor alle optochtdeelnemers en andere vroege vogels. Om 11.11 uur schiet de optocht in gang. Inschrijven hiervoor kan via www.nathalzenloo.nl. Na afloop van de optocht is er groot feest in onze zaal met deejay en rasentertainer Robert Pouwels. Tevens komen er diverse carnavalsgroepen en dweilorkesten op bezoek. De entree is voor zowel leden als niet-leden gratis.

Bustoer (5 maart)
Vertreklocatie: schuttersgebouw Willem Tell
Zelf hebben we geen activiteiten meer op carnavalsdinsdag (5 maart), maar we vieren wel feest! Met maximaal 175 personen gaan we naar feestgelegenheden in de omgeving. Aanmelden kan digitaal (contact@nathalzenloo.nl) zolang er busplaatsen beschikbaar zijn (zie www.nathalzenloo.nl voor de laatste tussenstand). Leden hebben daarbij voorrang. Aan het begin van het Gekostumeerd Bal kunnen mensen die zich digitaal hebben aangemeld de kosten voldoen (5 euro per lid). Alleen dan sta je officieel op de aanmeldlijst.

Tienercarnaval (22 februari)
Locatie: jongerensoos Rinoceros
Ook dit jaar trekken we bij enkele activiteiten met onze carnavalsvrienden van De Deurdreiers (Groessen) op. Op vrijdag 22 februari vieren we samen met hen het Tienercarnaval bij Jongerensoos Rinoceros. Dit is een feest voor jeugdigen van 11 tot en met 15 jaar. De Nathalzen regelen het vervoer vanuit Loo. Om 19.30 uur wordt er verzameld bij schuttersgebouw Willem Tell. Van 20.00 tot 23.30 uur duurt het feest bij Rinoceros. De toegang is gratis.

Carnavalsfeest in Thuvine (1 maart)
Locatie: Thuvine
Op vrijdagmiddag 1 maart gaan we samen met De Deurdreiers op bezoek bij Thuvine in Duiven. Daar vieren we carnaval met alle bewoners van het woonzorgcentrum. De feestmiddag begint om 14.30 uur en staat ditmaal in het teken van muziek en dans. Er zijn diverse optredens, onder andere Tonny Willems uit Loo, accordeongroep Vierenvijf en koor In Between laten van zich horen. De Groessense dansgarde treedt eveneens op. Iedereen is deze middag welkom.

Carnaval op de Bernadetteschool (1 maart)
Locatie: Bernadetteschool
Het traditionele carnavalsweekend trappen we op vrijdag 1 maart af op de Bernadetteschool. Of beter gezegd: in het Zottenhok, zoals onze basisschool in carnavalstijd heet. Jeugdprins Michael (van Verseveld), jeugdprinses Julia (Berentsen), jeugdadjudant Julan (Risselada) en de hofdames Nille (Schoppers) en Evia (te Witt) gaan voorop in de feestvreugde.