Alle registers open voor mooie optocht

Alle registers open voor mooie optocht

Nieuws

Blauwe Maondag (maandag 24 februari) bij De Nathalzen belooft opnieuw een knalfeest te worden. De ochtend begint met de Loose parade (11.11 uur). De online inschrijving hiervoor is inmiddels geopend. Direct na de optocht is er de hele middag groot feest met deejay en entertainer Robert Pouwels. De entree is gratis, zowel voor leden als niet-leden van De Nathalzen.

Gezellige carnavalsstemming
De Loose carnavalsparade op 24 februari start om 11.11 uur bij schuttersgebouw Willem Tell, na een kanonschot van Jemmy Tell. Carnavalsgroepen kunnen zich vanaf 9.30 uur opstellen. Voor alle deelnemers en ook voor andere feestneuzen is er op het feestplein buiten een gratis ontbijt, bestaande uit erwtensoep en broodjes ei met spek. Op het plein treden diverse dweilorkesten op, waaronder huisorkest Loos Alarm. Zij brengen de bezoekers alvast in de stemming voor een lange, gezellige carnavalsdag.

Nu ook een aanmoedigingsprijs
Onderweg wordt er gejureerd. Er zijn drie categorieën. De groepen met wagens en grotere karren vallen onder de ‘praalwagens’. Daarnaast zijn er de categorieën ‘loopgroepen, duo’s en individuen’ en ‘jeugd’. ’s Middags rond 14.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Dat gebeurt in de feestzaal waartoe iedereen gratis toegang heeft. Voor het eerst is er officieel een aanmoedigingsprijs. Deze is categorieoverstijgend. Daarnaast zijn er prijzen voor het mooist versierde huis en de meeste enthousiaste straat.

  • Categorie praalwagens (1e prijs: beker + 70 euro – 2e prijs: beker + 40 euro – 3e prijs: beker + 25 euro)
  • Categorie loopgroepen, duo’s en individuen (1e prijs: beker + 50 euro – 2e prijs: beker + 30 euro – 3e prijs: beker + 15 euro)
  • Categorie jeugd (1e prijs: beker + versnaperingen)
  • Aanmoedigingsprijs – over alle categorieën (beker + 25 euro)

‘Carnafvalvrije’ optocht
De Nathalzen roepen deelnemers op om geen plastic confetti, shooters en andere niet-afbreekbare elementen te gebruiken. De kleurrijke stukjes plastic vervuilen het straatbeeld. Bovenal is het ‘carnafval’ erg moeilijk op te ruimen, hoe goed de schoonmaakintenties ook zijn. Er zijn voldoende sfeerverhogende alternatieven, denk aan afbreekbare confetti of rookeffecten. De vereniging trekt bij het streven naar een duurzamere optocht samen met Go Clean De Liemers op.