Blauwe Maondag: groot spektakel

Blauwe Maondag: groot spektakel

Nieuws

Op Blauwe Maondag (27 februari) verandert Loo in een centraal feestpunt voor vele carnavalsvierders uit de hele omgeving. De aanmeldingen van wagenbouwers en andere carnavalsgroepen voor de Loose parade stromen binnen. Voor het middagprogramma lijkt de belangstelling nóg grootser dan we tot dusver al gewend waren.

Heerlijk carnavalsontbijt
Blauwe Maondag is de naam voor carnavalsmaandag in Loo. Het feest begint in alle vroegte, tegen 9.30 uur. Voor alle feestvierders staat er een heerlijk ontbijt klaar, bestaande uit erwtensoep en brood met spek en eieren. Het is de perfecte manier om de lange feestdag te beginnen. Het ontbijt is voor eenieder gratis. Op het buitenplein draait onze huisdeejay zijn carnavalsmuziek en tussendoor zijn er optredens van dweilorkesten.

Loose parade
Precies om 11.11 uur lossen het kabinet en jeugdkabinet het startschot voor de Loose parade. De optocht duurt ruim een uur en trekt door de prachtig versierde straten van het dorp. Op dit moment zijn er al vele aanmeldingen binnen uit onder meer Aerdt, Duiven, Groessen, Loo, Tolkamer, Westervoort en Zevenaar. Mocht je groep óók willen deelnemen, ga dan naar de inschrijfpagina. Wie de bouwplaats bij de inschrijving vermeldt, kan bezoek van De Nathalzen verwachten.

Er wordt tijdens de optocht gejureerd in drie verschillende categorieën. De uitslag wordt op Blauwe Maondag rond de klok van 14.00 uur bekendgemaakt. Er zijn bekers en geldprijzen te verdienen. De prijzengelden zijn dit seizoen verhoogd om deelname voor carnavalsgroepen nog aantrekkelijker te maken (natuurlijk gaat het in eerste instantie om de eer!). Alle deelnemende groepen krijgen in ieder geval een oorkonde.

Spetterende feestmiddag
Na de optocht schakelen we nog een tandje bij en begint het feest pas echt goed. Samen met rasentertainer Robert Pouwels maken we er tot zeker 18.00 uur een groot feest van. Tussendoor komen er dweilorkesten uit alle windstreken. Loo verandert op Blauwe Maondag in een groot carnavalsbolwerk. Voor alle bezoekers is de entree gratis. Iedereen is welkom; er is geen minimumleeftijd.