Carnavalsstoptocht: feestelijke fietsroute met elf afstapplaatsen

Carnavalsstoptocht: feestelijke fietsroute met elf afstapplaatsen

Nieuws

Een fietstocht voor jong en oud met elf carnavaleske stoppunten. En als afsluiting een heerlijk feest op het plein voor schuttersgebouw Willem Tell in Loo. Dát zijn de ingrediënten van de Carnavalsstoptocht (zondag 3 juli). Deze zomerse activiteit is het gezamenlijke alternatief van De Deurdreiers en De Nathalzen voor de afgelaste carnavalsoptochten eerder dit jaar.

Terug naar afgelopen winter: vanwege het coronavirus waren we genoodzaakt een streep te trekken door onze jaarlijkse optochten. Als alternatief werd de Carnavalsstoptocht in het vooruitzicht gesteld: een ludiek evenement waarbij carnavalsvierders langs creaties fietsen in plaats van dat de wagens, loopgroepen en muzikanten in een stoet langs de toeschouwers trekken. Inmiddels zijn de voorbereidingen op de Carnavalsstoptocht in volle gang.

Fietsroute met stempelkaart
Fietsers kunnen de fietstocht tussen 13.11 en 16.00 uur rijden. Voor een goede doorstroming is gekozen voor twee opstappunten: de schoolpleinen van IKC Joannes in Groessen en de Bernadetteschool in Loo. Vervolgens trappen de fietsers over een route van circa 10 kilometer door beide dorpen. Iedere fietstochtdeelnemer of groep krijgt bij de start een stempelkaart die bij elke stopplek afgestempeld dient te worden. Deelname is gratis en iedereen kan en mag meedoen, jong en oud.

Laatste stop op gezellig plein
Voorzitter René de Kramer van De Nathalzen: “De laatste stopplaats is het gezellig aangeklede plein voor schuttersgebouw Willem Tell in Loo. Er zijn een hapje en drankje verkrijgbaar, DJ Robin maakt er een fantastisch feest van en voor dekinderen staan er springkussens. Rond de klok van 17.00 uur is er de prijsuitreiking. We hebben niet alleen prijzen voor de groepen die iets uitbeelden, maar ook voor de kinderen met de mooist versierde fiets, de Stoptochtfietser die het meest carnavalesk verkleed is en de straat die de grootste en mooiste carnavalssfeer biedt.”

Aanmelding nu geopend
Voorzitter Ralf Diesvelt van De Deurdreiers: “We dagen onder meer carnavalsgroepen, families, verenigingen, buurten en vriendengroepen uit om iets carnavalesks voor te bereiden en uit te beelden. Denk aan bouwwerken, selfiespots, poppen of een spel met interactie met deelnemers. Groot, klein, met veel of weinig mensen – de invulling is echt helemaal vrij. De creaties worden veilig opgebouwd op onze elf stoppunten. Tot 1 mei kunnen deelnemers zich aanmelden via het digitale inschrijfformulier.”