Code blauw! Blauwe Maondag wordt een groots spektakel

Code blauw! Blauwe Maondag wordt een groots spektakel

Nieuws

Een overheerlijk carnavalsontbijt, optredens van Belinda Kinnaer en Patrick van Bree, een kleurrijke optocht, optredens van dweilorkesten en een spetterende feestmiddag met Robert Pouwels – alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geweldige Blauwe Maondag! Hierbij de laatste informatie voor optochtdeelnemers, publiek en alle andere feestvierders.

Blauwe Maondag begint om 9.30 uur op ons feestplein. Daar word je als vroege feestneus getrakteerd op een gratis ontbijt, bestaande uit erwtensoep en brood met ei en spek. Op dat moment beginnen ook de optredens van Belinda Kinnaer en Patrick van Bree (bekend van Ancora). Zij vermaken je tot de start van de optocht (11.11 uur) met hun muziek. De optocht kan ook dit jaar op grote belangstelling rekenen. Er zijn groepen uit Aerdt, Duiven Groessen, Loo, Rheden, Westervoort en Zevenaar. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de feestmiddag, die muzikaal wordt aangevoerd door feestdeejay en entertainer Robert Pouwels. Ook is er nogmaals een fantastische show van Patrick van Bree. De zaal is voor iedereen gratis toegankelijk.

Route
Neem je niet deel aan de optocht, maar kom je wel een kijkje nemen? Dit is de route van de optocht: vertrek schuttersgebouw Willem Tell, Loostraat, rechtsaf Hoflaan, rechtsaf Pastoorstraat, linksaf St. Antoniusstraat, rechtsaf Prinsstraat, linksaf ’t Grieth, rechtsaf Binnenwei, rechtsaf Eversstraat, linksaf Husselarijstraat, linksaf Hoflaan, linksaf Rijnstraat, rechtsaf Cereslaan, rechtsaf Angeroyen, linksaf Hoflaan, linksaf Loostraat, terug bij schuttersgebouw Willem Tell (groepen met praalwagens rijden door tot Loostraat 60 en draaien daar).

Last minute aanmelding
Vanwege het weer hebben onze bevriende carnavalsverenigingen uit de buurdorpen hun optocht helaas moeten afblazen (ook wij hadden hier dolgraag aan deelgenomen!). Mocht je daardoor je creatie nog niet hebben kunnen tonen, dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan onze optocht. Inschrijven kan nog via onze website. De startnummers voor de last minute inschrijvers zijn op maandagochtend (vanaf 9.30 uur) af te halen bij onze optochtbegeleiding (bij de entree van Zalencentrum Berentsen). Alle groepen die zich vóór het carnavalsweekend al hebben ingeschreven, hebben de startnummers en informatie al thuis ontvangen.

Parkeer je wagen alvast in Loo
De weersvoorspellingen voor maandagochtend zijn vooralsnog wisselvallig. Op zondagavond klaart het volgens de vooruitzichten op. Je kunt ervoor kiezen om je praalwagen alvast op zondag naar Loo te brengen, zodat de rit op maandagochtend een stuk gemakkelijker gaat. Op het erf van de familie Hooijman (Loostraat 60), op 300 meter van de start van de optocht, is ruimte gereserveerd. Wil je daarvan gebruikmaken, neem dan telefonisch contact op met onze optochtcommissie (0651176138).

Gaat de optocht sowieso door?
We hebben als vereniging goede hoop dat we onze optocht kunnen houden zoals gepland. Daarover zijn we in contact met de gemeente Duiven. Zondag aan het einde van de middag is er nog een laatste overleg met de gemeente. Mocht de optocht om wat voor reden dan ook toch niet doorgaan, dan zullen we dat kort daarna laten weten. Volg ons op Facebook. Deelnemende groepen krijgen rechtstreeks bericht.