De Alpenzusjes maken van Blauwe Maondag een nóg groter feest

De Alpenzusjes maken van Blauwe Maondag een nóg groter feest

Nieuws

Hé Hé Kaboutertjes – het is dé carnavalshit van De Alpenzusjes dit jaar. En op Blauwe Maondag (maandag 12 februari) brengen zij het lied bij De Nathalzen ten gehore. Het razend populaire duo is dan van de partij voor een spetterend optreden.

Elk jaar in carnavalstijd pronken De Alpenzusjes in de hitlijsten. Op nummers als Naar voren, naar achter, Glühwein en Kus me, niemand kijkt zijn al heel wat feestvierders uit hun dak gegaan. De carnavalshit waarmee De Alpenzusjes dit jaar scoren, is Hé Hé Kaboutertjes. Het feest in Loo schiet gegarandeerd in de hoogste versnelling zodra het zangduo dit nummer in de stampvolle zaal zingt.

Gratis ontbijt
Het feest op Blauwe Maondag begint in alle vroegte. Om 9.30 uur wordt er een (gratis) carnavalsontbijt geserveerd voor optochtdeelnemers en andere vroege vogels die geen uurtje willen missen. De erwtensoep en broodjes ei en spek zijn ideaal om een stevige bodem te leggen voor een lange, ongekende feestdag.

Loose optocht
In de loop van de ochtend wordt het drukker en drukker op ons feestplein. De eerste polonaises trekken voorbij en om klokslag 11.11 uur schiet de Loose optocht in gang na een kanonschot van schietvereniging Jemmy Tell. De stoet bestaat uit fanatieke carnavalsgroepen uit de regio. Wie zich wil inschrijven, kan dat online nog steeds doen. In de middag volgt de prijsuitreiking.

Spetterend feest
Als de optocht erop zit, omstreeks 12.15 uur, is het groot feest in en voor onze feestburcht. Deejay en entertainer Robert Pouwels voert het tempo op met zijn muziek, diverse dweilorkesten zorgen voor een vrolijke carnavalsnoot en als klap op de vuurpijl is er een optreden van De Alpenzusjes. Blauwe Maondag 2024 wordt hoe dan ook een event om nooit te vergeten.

Vrij toegang
Het feest op Blauwe Maondag is gratis toegankelijk, zowel voor leden als niet-leden. Jong en oud zijn van harte welkom. Bij entree tot het feestterrein (adres: Loostraat 38, Loo) kan gevraagd worden naar een geldig legitimatiebewijs. Vanzelfsprekend geldt dat er geen alcohol wordt geschonken aan bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar.