De Oosthoek mooiste praalwagen in Loose optocht

De Oosthoek mooiste praalwagen in Loose optocht

Nieuws

De Nathalzen kijken terug op een fantastische optocht op Blauwe Maondag (20 februari). De eerste prijs in de categorie praalwagens ging naar De Oosthoek uit Groessen. De carnavalsvierders wezen met hun wagen op de moeilijkheid voor lokale jongeren om nog aan een betaalbare woning te komen.

Ook in de andere categorieën waren er prijswinnaars. Bij de loopgroepen, duo’s en individuen won Naamloos uit Loo. Zij hadden als thema ‘Heel Loo bakt’, waarmee zij verwezen naar prins Wery Hugen, die in het dagelijks leven bakker is. De tweede prijs in deze categorie ging naar Blauwe Maondag, de derde naar Marcel Kruis. In de categorie jeugd won de Bernadetteschool. Zij vierden feest op en rond hun wagentje, omgebouwd tot ‘bajes’.

Extra prijzen
De Nathalzen reikten diverse extra prijzen uit. De aanmoedigingsprijs was voor Marianne Blok uit Westervoort. Bar Hippique uit Loo werd uitgeroepen tot meest enthousiaste Loose groep, Jongeren Rinoceros was volgens de jury de meest enthousiaste groep van buiten Loo. Angeroyen werd uitgeroepen tot meest enthousiaste straat, Annemie Keultjes had het mooist versierde huis.