De Prutsers winnen Loose optocht 2024

De Prutsers winnen Loose optocht 2024

Nieuws

De Nathalzen kijken terug op een fantastische optocht. De in totaal 25 eenheden zorgden voor een kleurrijke stoet. In de categorie praalwagens gingen De Prutsers met de eerste prijs aan de haal. De carnavalsgroep uit Groessen maakte indruk met een raket (‘Wij doen nog lang niet kalm aan en zoeken bouwruimte op de maan’). De plaatsen twee en drie (praalwagens) waren voor De Oelewappers (thema: wolf) en De Oosthoek (thema: Route 66).

In de categorie loopgroepen, duo’s en individuen kende de jury de eerste prijs toe aan Naamloos (thema: huisje op wielen). De tweede prijs hier was een prooi voor De Amaretto’s (thema: opkikken met prinses Tiny), de derde prijs voor Blauwe Maondag (thema: doordraaien). Beste jeugdgroep was Minecraft (thema: Minecraft).

Overige prijzen
Tot slot waren er nog extra prijzen. De Butsers werden uitgeroepen tot meest enthousiaste groep uit Loo, De Bengels waren de meest enthousiaste groep van buiten het dorp. De jury kende de aanmoedigingsprijs toe aan de Scheve Stumpers.

Prachtig versierd
De optocht had plaats op Blauwe Maondag, zoals carnavalsmaandag in Loo sinds jaar en dag heet. Alle deelnemers werden om 9.30 uur welkom geheten met een gratis carnavalsontbijt. Om 11.11 uur opende schietvereniging Jemmy Tell de optocht met een kanonschot. Inwoners van Loo hadden de straten ook dit jaar prachtig versierd. Eversstraat werd uitgeroepen tot meest enthousiaste straat, de familie Peelen had volgens de jury de mooist versierde woning.