Feest gaat door: code blauw

Feest gaat door: code blauw

Nieuws

Voor Blauwe Maondag (8 februari) wordt in het land storm verwacht. Carnavalsvereniging De Nathalzen geeft alvast code blauw af voor carnavalsmaandag. De festiviteiten gaan hoe dan ook gewoon door. Dat betekent dat er ’s ochtends (9.30 uur) een gratis ontbijt is en dat er tot omstreeks 18.00 uur feest is in onze zaal met deejay en entertainer Robert Pouwels. De intentie is er om ook de optocht (11.11 uur) door te laten gaan, maar dat moet wel op een veilige manier kunnen.

De Nathalzen heeft vele inschrijvingen voor de Loose parade. De groepen komen uit Aerdt, Duiven, Groessen, Loo, Nieuw-Dijk, Tolkamer, Westervoort en Zevenaar. De Nathalzen weet dat groepen veel tijd, energie en geld hebben geïnvesteerd om met iets moois en creatiefs voor de dag te komen. Sommige zijn al in september begonnen met de bouw van praalwagens. De insteek is daarom om de parade gewoon door te laten gaan, mits het weer niet te extreem is.

We volgen de weervoorspellingen voor Blauwe Maondag continu en zetten een WhatsApp-groep op als blijkt dat doorgang van de grote optocht in gevaar komt. Op die manier houden we de lijnen met onze deelnemers kort. Volgens de vooruitzichten (update: zondagochtend 10.15 uur) is er ten tijde van de optocht op maandagochtend in Loo maximaal windkracht 3. Dat is geen reden om een streep te trekken door de optocht. Wel roept De Nathalzen iedereen op extra voorzichtig te zijn.