Henk Peeters jubileumprins

Henk Peeters jubileumprins

Nieuws

Henk Peeters is de nieuwe prins van carnavalsvereniging De Nathalzen in Loo. Samen met adjudant Rik Booltink geeft hij leiding aan het Loose carnaval. De leus van prins Henk I is: ‘5 x 11 = ’t Loo op stelten’. Die spreuk heeft alles te maken met het 55-jarig jubileum. De presentatie van het nieuwe kabinet had plaats tijdens de Loose Avond, onze jaarlijkse pronkzitting.

Prins Henk I is altijd nauw verbonden geweest aan De Nathalzen. Als tiener won hij de hoofdprijs in de allereerste Loose optocht ooit. Dat was in 1960. De meeste mensen kennen hem als De Dreuge, de naam waaronder hij al meer dan 33 keer heeft opgetreden op de pronkzitting in Loo. Henk is tevens lid van de senaat. Zijn adjudant Rik, lid van de Raad van Elf, vertegenwoordigt mede de jongere generatie binnen De Nathalzen. In het jubileumseizoen zet iedereen, jong en oud, het dorp op stelten, zo is de grote wens van het kersverse kabinet.

 

Henk Peeters is trots dat hij uitgerekend in het jubileumjaar de scepter mag zwaaien. “Ik ben al even geleden hiervoor gevraagd, vooral om alles goed te kunnen voorbereiden. Voor mij stond meteen vast wie mijn adjudant moest worden, dus met hem heb ik dit geheim al snel gedeeld. De ontlading was enorm toen het gisteravond eindelijk bekend werd. We kwamen niet op traditionele wijze uit de Nathalzenfles tevoorschijn, maar hadden daar een grote foto van onszelf ingezet. Dit om onszelf niet ‘verdacht’ te maken door plotseling afwezig te zijn.”

 

Hoogtepunten
Voorafgaand aan de onthulling was er de deïnstallatie van prins Wout Tiedink, prinses Heleen en adjudant Eddy. De Nathalzen bedankt hen voor het enthousiasme en de inzet. Naast de prinswissel traden tal van andere dorpsartiesten op. Onder hen vertrouwde gezichten, waaronder het komische duo De Gummieberen, Immerloos, De Loose Paoters, De Plee Girls, Oeverloos en De Lolbroekies. Fraai was ook het lied van Lastig Zat, vier jongeren die een lied brachten over Loo. Muziekvereniging Excelsior verzorgde als dweilorkest Loos Alarm de muzikale begeleiding.

 

Een bijzonder onderdeel van de avond was de bekendmaking van De Nathals van het Jaar. Dit is een onderscheiding van De Nathalzen voor een Loonaar die zich belangeloos heeft ingezet voor de gemeenschap. Deze eretitel ging naar Wim Ebben. Hij zet zich sinds jaar en dag als muzikant en vrijwilliger in voor Excelsior en geldt als één van de gezichten van de Loose muziekvereniging. Binnenkort viert Wim Ebben zijn zestigjarig lidmaatschap. Samen met zijn vrouw Ans nam hij gisteravond de bloemen en onderscheiding van De Nathalzen in ontvangst.