Het Loose carnaval biedt twee weekenden feest

Het Loose carnaval biedt twee weekenden feest

Nieuws

Carnavalsvereniging De Nathalzen is klaar voor twee prachtige carnavalsweekenden. Op zaterdag 11 februari barst het feest los in de feestburcht (schuttersgebouw Willem Tell). Die avond is er het Gekostumeerd Bal.

Traditiegetrouw openen De Nathalzen het carnaval een week vóór het gebruikelijke carnavalsweekend. Het Gekostumeerd Bal (zaterdag 11 februari, aanvang: 20.11 uur) is de oergezellige, stampvolle carnavalsavond die net als de laatste edities muzikaal wordt aangejaagd door de formatie Dreamcast. Natuurlijk gaan prins Wery en adjudant Berry voorop in het feestgedruis, zij doen er alles aan om er die avond een ‘foxwild carnaval’ van te maken. De entree voor leden is gratis, niet-leden hebben toegang voor 10 euro.

Bevestiging bustoer
Het Gekostumeerd Bal is tevens het moment om de plaatsen voor de bustoer (op carnavalsdinsdag) te bevestigen. Leden van De Nathalzen die mee willen kunnen zich tot en met vrijdag 10 februari aanmelden per e-mail (info@nathalzenloo.nl) en de kosten, 5 euro per persoon (inclusief een broodje), voldoen op het Gekostumeerd Bal (20.30 – 21.00 uur). Alleen degenen die op deze avond daadwerkelijk betalen komen op de aanmeldlijst.

Als er nadien nog busplaatsen onbezet zijn, mogen ook niet-leden zich aanmelden. Voor hen kost de bustrip 10 euro per persoon (ook inclusief een broodje). De plaatsen zijn echter schaars, momenteel zijn er nog 25 van de in totaal 175 plaatsen beschikbaar.

Jong en oud
Een week later is er het echte carnavalsweekend. Op vrijdagochtend 17 februari brengen De Nathalzen een bezoek aan het Zottenhok, de tot feestlocatie omgetoverde gymzaal van de Bernadetteschool in Loo. In de middag gaan De Nathalzen door naar Woonzorgcentrum Thuvine in Duiven, waar carnaval wordt gevierd met de bewoners. Samen met De Deurdreiers uit Groessen is een feestelijk programma voorbereid. ’s Avonds brengen De Nathalzen een bezoek aan jongerensoos Rinoceros.

Jeugdcarnaval
Carnavalszaterdag (18 februari) staat bij De Nathalzen in het teken van het Jeugdcarnaval, dat wordt aangevoerd door jeugdprins Joep, jeugdprinses Lotta, jeugdadjudant Teun en de hofdames Janne en Elin. Om 13.11 uur is er een jeugdoptocht door het dorp. Aansluitend is er feest in de zaal van De Nathalzen. Er is muziek van Williams Music Express en er zijn optredens van scholieren. De entree is gratis voor leden en iedereen tot 18 jaar. Voor de rest is de toegangsprijs 5 euro.

Blauwe Maondag
Op Blauwe Maondag (20 februari) verandert Loo in een trefpunt voor carnavalsvierders uit de regio. De dag begint vroeg (9.30 uur) met een gratis ontbijt voor optochtdeelnemers en feestvierders op het buitenplein. Om 11.11 uur is er de optocht en aansluitend is er groot feest in en om de zaal. Deejay en entertainer Robert Pouwels slingert het feest vanaf het podium aan. In de loop van de dag is er een optreden van carnavalsartiest Jan Biggel, bekend van zijn hits Ons Moeder Zeej Nog en Als Bij Ons D’n Haon Weer Kraait. De entree is voor iedereen gratis.

Bustoer
De Nathalzen sluiten het carnaval op dinsdag (21 februari) af met de bustoer, die ditmaal langs gezellige feestlocaties in Westervoort, Rheden, Laag Soeren en Oud-Zevenaar gaat. De bustoer begint bij schuttersgebouw Willem Tell. Vanaf 10.00 uur zijn de deuren geopend, uiterlijk 10.30 uur is het vertrek.