In memoriam: Harrie Hooyman

In memoriam: Harrie Hooyman

Nieuws

Carnavalsvereniging De Nathalzen heeft in april helaas afscheid moeten nemen van Harrie Hooyman (88). Hoewel zijn gezondheid in woonzorgcentrum Thuvine in Duiven de laatste tijd steeds sneller achteruit ging, overleed hij tweede paasdag toch nog vrij onverwacht. Wij zijn dankbaar voor al het werk dat Harrie Hooyman voor De Nathalzen heeft verzet en wensen familie, bekenden en iedereen die hem heeft gekend veel sterkte toe met de verwerking van het verlies.

Het is mede te danken aan Harrie Hooyman dat er vandaag de dag carnaval gevierd kan worden in Loo. Hij was één van de medeoprichters van De Nathalzen in 1960. In de jaren dat onze vereniging de wind niet bepaald in de rug had, zette hij zich samen met zijn vrouw Truus Hooyman – Van Gellekom onverminderd en op energieke wijze in voor de carnavalsfestiviteiten in Loo.

Een oprichter lijkt een initiatiefrijke kartrekker, maar we herinneren Harrie Hooyman vooral als een stille kracht die achter de schermen het beste tot zijn recht kwam. Hij was de doener die altijd beschikbaar was om de vereniging een handje te helpen. Eén van zijn vaste, jaarlijkse bezigheden was versiering van de feestzaal. Zelfs nog op zijn 77ste, voorafgaand aan het 44-jarig jubileum, stond hij hoog op de ladder om honderden meters feestslingers aan te brengen in de zaal. Niemand anders mocht dit karwei van hem overnemen.

Enkele keren trad hij uit op de voorgrond. Bijvoorbeeld in het jaar dat hij prins werd van De Nathalzen, in 1995. Hier toonde hij hoe groot zijn hart was voor De Nathalzen. Kort voor de bekendmaking zegde hij toe het prinsschap op zich te nemen, omdat de beoogde prins zich dat jaar door omstandigheden genoodzaakt zag zijn kandidatuur op een laat moment in te trekken. Harrie Hooyman genoot ondanks de korte voorbereidingstijd volop van dit mooie seizoen.

Er was door de jaren heen meer eer voor Harrie Hooyman. Hij werd verkozen tot prins van het bejaardencarnaval. En hij werd benoemd tot grootvorst van De Nathalzen vanwege zijn tomeloze inzet. Begin dit jaar, in het jubileumweekend van De Nathalzen (55 jaar), werd hij zelfs erelid. Zijn gezondheid liet het helaas niet toe daar zelf bij aanwezig te zijn. Op zijn 88ste verjaardag (13 februari) kreeg hij de versierselen alsnog uitgereikt van onze president, René de Kramer (foto). Dat gebeurde in het bijzijn van de prins en een delegatie van het bestuur.

We zullen Harrie Hooyman altijd blijven waarderen voor zijn betrokkenheid en verrichte werk. En natuurlijk vergeten wij zijn immer goede humeur niet snel.

Carnavalsvereniging De Nathalzen