Inschrijving optocht Blauwe Maondag geopend

Inschrijving optocht Blauwe Maondag geopend

Nieuws

Het nieuwe jaar is een feit, en dus komt het carnaval langzaamaan weer in zicht. De Nathalzen openen de online inschrijving voor de Loose optocht. Deze vindt op plaats op Blauwe Maondag (maandag 20 februari).

De optocht wordt voorafgegaan door een gratis feestontbijt op ons buitenplein. Vanaf 9.30 uur zijn er voor alle optochtdeelnemers erwtensoep en brood met ei en spek verkrijgbaar. Dit is een bedankje voor alle inspanningen om deel te nemen aan onze optocht.

Klokslag 11.11 uur trekt de optocht in gang na een kanonschot van schietvereniging Jemmy Tell. De optocht volgt de gebruikelijke route (circa 2 kilometer) door de prachtig versierde straten van Loo.

Na afloop is er groot feest in en bij onze zaal. Motor daarachter is deejay en rasentertainer Robert Pouwels. Daarnaast zijn er optredens van dweilorkesten. Het feest op Blauwe Maondag is gratis toegankelijk voor iedereen, jong en oud. Rond de klok van 14.00 uur is er de prijsuitreiking.

Dit zijn de prijzen:

  • Categorie praalwagens (1e prijs: beker + 75 euro – 2e prijs: beker + 50 euro – 3e prijs:
    beker + 25 euro)
  • Categorie loopgroepen, duo’s en individuen (1e prijs: beker + 50 euro – 2e prijs: beker + 30 euro – 3e prijs: beker + 15 euro)
  • Categorie jeugd (1e prijs: beker + versnaperingen)
  • Aanmoedigingsprijs – over alle categorieën (beker + 25 euro)
  • Meest enthousiaste Loose groep (20 euro)
  • Meest enthousiaste niet-Loose groep (20 euro)

Wil je samen met je carnavalsgroep ook wat voorbereiden voor de optochten, maar heb je vooralsnog geen bouwruimte? Stuur dan een e-mail naar blauwemaondag@nathalzenloo.nl. Je kunt namelijk gebruikmaken van de tijdelijke bouwruimte (de voormalige manege Landsmaat in Groessen). Deze locatie is deze winter in beheer van carnavalsvereniging De Deurdreiers en De Nathalzen.