Laveloos wint Loose optocht

Laveloos wint Loose optocht

Nieuws

Laveloos heeft op Blauwe Maondag de eerste prijs in de Loose optocht behaald (categorie: praalwagens). De leden van de Loose carnavalsgroep, verkleed als boeven, maakten de toeschouwers duidelijk dat ze waren gekomen om er met de hoofdprijs in de optocht vandoor te gaan. Het thema was uitgewerkt op een schitterende, zeven meter hoge praalwagen.

De Loose optocht had plaats op Blauwe Maondag, zoals carnavalsmaandag in Loo heet. Al om 9.30 uur waren de eerste optochtdeelnemers en feestvierders op het feestterrein van De Nathalzen te vinden. Daar kregen zij van de vereniging een ontbijt aangeboden. Om 11.11 uur gaven het kabinet en jeugdkabinet van De Nathalzen het startsein voor de Loose parade.

Er namen dit jaar 24 eenheden deel. De carnavalsgroepen kwamen niet alleen uit Loo, maar ook uit Aerdt, Duiven, Groessen, Rheden, Tolkamer, Westervoort en Zevenaar. De Nathalzen is blij met de deelname van al deze groepen en met de fraaie wijze waarop inwoners van Loo het dorp hebben versierd. De Pastoorstraat werd verkozen tot mooiste straat.

Prijzen
De optochtjury kende verschillende prijzen toe. Waar Laveloos in de categorie praalwagens won, daar had Naamloos beet in de categorie loopgroepen, duo’s en individuen. Het thema: in vuur en vlam. Bij de jeugd was No Loo volgens de jury de beste. Met hun creatie beveiligden zij jeugdprins Timber. In totaal werd er 200 euro aan prijzengeld toegekend aan de prijswinnaars.