Laveloos wint optocht

Laveloos wint optocht

Nieuws

Op Blauwe Maondag (carnavalsmaandag) trok opnieuw een lange stoet door het dorp. Zo’n 25 carnavalsgroepen uit Aerdt, Duiven, Groessen, Loo, Rheden, Tolkamer, Westervoort en Zevenaar deden mee aan de optocht door de prachtig versierde straten van het dorp. De groep Laveloos is voor het tweede jaar op rij winnaar geworden (categorie: praalwagens).

Categorie: praalwagens
Laveloos, een stel van 25 enthousiaste jongeren uit Loo en omgeving, hadden prijs met hun lange en vooral hoge praalwagen (zie foto). Het thema: ‘Hutje op de hei’. De Snotneuzen uit Aerdt werden tweede met hun wagen die inzoomde op klimaatverandering. De leus: ‘Is dit de toekomst van de eskimo?’ Veur Mekoar uit Groessen pakte de derde prijs. Zij eerden met hun wagen prins Ralf van De Deudreiers uit Groessen.

Categorie: loopgroepen, duo’s en individuen
In de categorie loopgroepen, duo’s en individuen won De Verrassing uit Loo. Het thema: ‘Met carnaval komen onze sprookjes tot leven’. Een tweede prijs was er voor De Fladderaars, ook uit Loo. Met hun thema ‘Wij zijn koel’ zetten ze de jeugdprins en -prinses van De Nathalzen in het zonnetje. De derde prijs ging naar de Yoloos, die eerder al succesvol waren in Loo. Hun thema: ‘Kiek uns noar ’t vogeltje’.

Categorie: jeugd
Net als voorgaande edities waren er opnieuw verschillende jeugdgroepen. De eerste prijs ging naar de Zure Matten uit Duiven. Zij hadden een wagen gebouwd rond de band Normaal. De Sloetstraat (met Kerkpad) werd verkozen tot de mooist versierde straat. De familie Ebben, wonend in de Prinsstraat, heeft de mooist versierde woning.

Bouwruimte
Voor de prijswinnaars in de optocht waren er onder meer bekers en geldprijzen te verdienen. Omdat de optocht van De Nathalzen jaarlijks wat groter wordt, heeft de vereniging dit jaar besloten de geldprijzen te verhogen. In de aanloop naar de Loose parade, die op gang werd geschoten door burgemeester Rik de Lange, werden alle loods- en schuureigenaren bezocht. Zij ontvingen een kleinigheidje van De Nathalzen als bedankje voor hun bijdrage aan de optocht. Steeds meer groepen hebben moeite een geschikte bouwlocatie te vinden.