Loo gaat ‘keihard carnavallen’

Loo gaat ‘keihard carnavallen’

Nieuws

De Loose Avond, traditiegetrouw op de laatste zaterdag van november, was het eerste hoogtepunt van het nieuwe seizoen. Dorpsartiesten maakten afgelopen zaterdagavond indruk met fraaie, carnavaleske optredens. En natuurlijk was er de onthulling van het nieuwe kabinet. Prins Peter (Schipper) en prinses Janny zwaaien komend seizoen de scepter in ons dorp.

De bekendmaking van het nieuwe kabinet was uiteraard het hoogtepunt van de Loose Avond. Al weken van tevoren was de geruchtenstroom op gang gekomen: wie mag dit seizoen de scepter zwaaien? Na muziek van Guns N’ Roses maakten Peter en Janny een einde aan alle speculaties: zij sprongen enthousiast, en met veel confetti, uit de grote, groene Nathalzenfles. Voor veel bezoekers, en zeker voor de vriendengroep die nietsvermoedend in de zaal zat, was de verrassing bijzonder groot.

Het prinsenpaar is nauw betrokken bij het Loose carnaval. Al jaren nemen Peter en Janny deel aan de optocht op Blauwe Maondag, samen met hun vriendenploeg. Bij vrijwel alle activiteiten van De Nathalzen zijn de twee van de partij. De leus van Prins Peter I en prinses Janny tijdens het carnaval is: ‘Met prins Peter en prinses Janny is niets te mal en vieren we gewoon keihard carnaval.’ Daarmee roept Peter vooral op tot een groot feest en verwijst hij subtiel naar zijn Amersfoortse roots (Amersfoort staat bekend als Keistad).

Fantastische optredens
De Loose Avond was gevuld met fantastische optredens waaraan veel voorbereidingstijd was besteed. De artiesten die optraden waren: Reinheid & Rust, De Klos N.V., Loos Alarm, de Blote Poote Poaters, de Meisjes van de Lange Droad, De Hallootjes, Lastig Zat en Zwerver Rudolf. Ook burgemeester Rik de Lange (gemeente Duiven) nam plaats in de spreekton. Hij zette een carnavalssteek op en richtte een woordje tot de leden van de Raad van Elf (inclusief de nieuwe leden Timo Kampschreur en Dirk Thuss), de belangrijkste raadgevers van prins Peter en prinses Janny.

Afscheid van enthousiast kabinet
Aan het begin van de Loose Avond namen De Nathalzen afscheid van Prins Tim, prinses Stephanie en adjudant Roy. Deze drie onvermoeibare twintigers hebben onze vereniging een jaar lang op perfecte wijze vertegenwoordigd. Uit de staande ovatie van de bomvolle, uitverkochte zaal sprak veel waardering voor hun inzet en enthousiasme. Vrienden van het aftredende kabinet hadden tegen het einde nog een verrassing in petto: als Snollebollekes mochten de drie het podium verlaten.

Nathals van het Jaar
Niek Hermsen werd uitgeroepen tot Nathals van het Jaar. Deze titel gaat jaarlijks naar een persoon of groep die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor Loo. Niek mag zich met recht Nathals van het Jaar noemen. Hij is nauw betrokken bij Stichting Vrienden Bernadetteschool, zet zich in voor vele Loose verenigingen en is sinds een jaar trots voorzitter van SV Loo. Eerder dit jaar nam hij na een lange loopbaan afscheid als voetballer van het eerste elftal.