Loo heft het glas

Loo heft het glas

Nieuws

Carnavalsvereniging De Nathalzen gaat een bijzonder jaar tegemoet. Onze vereniging bestaat dit seizoen namelijk precies 55 jaar. Dat jubileum (vijf keer elf jaar) wordt groots gevierd. Op dinsdag 11 november, de Elfde van de Elfde, wordt het carnavalsseizoen officieel ingeluid bij het schuttersgebouw. U bent van harte uitgenodigd.

De Nathalzen pakt komend jaar groots uit. Zo komt er een nieuwe prinsenwagen, wordt ons dorp feestelijk versierd en wordt het kabinet deels in het nieuw gestoken. Achter de schermen wordt bovendien gewerkt aan een nieuw carnavalslied. De komende weken en maanden zal op diverse manieren blijken dat onze vrijwilligers de afgelopen maanden niet hebben stilgezeten.

 

Op 11 november (zaal open: 19.30 uur, aanvang: 20.11 uur) toosten we samen alvast op een succesvol en feestelijk jubileumjaar. We onthullen tevens een nieuw gevelbord op het schuttersgebouw, lanceren de nieuwe website en presenteren ons jubileumlogo. We willen vanElfde van de Elfde een traditie in Loo maken. Voortaan wordt jaarlijks op de Elfde van de Elfde het Loose carnaval ingeluid.

 

Na de opening dient het eerste grote hoogtepunt zich al snel aan. Op zaterdag 29 november is er de Loose Avond, de jaarlijkse pronkzitting. Tal van lokale artiesten zorgen voor het nodige amusement. Op de Loose Avond is er de bekendmaking van het nieuwe kabinet. Voor ons dorp is het ieder jaar weer een grote verrassing wie de scepter in het dorp mag zwaaien. Op dit moment is Wout Tiedink nog prins.

 

De kaartverkoop voor de Loose Avond start op zaterdag 15 november in schuttersgebouw Willem Tell. Tussen 17.00 en 18.00 uur kunnenleden die langer dan één jaar lid zijn op vertoon van de lidmaatschapskaart twee gratis kaarten afhalen. Tussen 18.00 en 18.30 uur is het de beurt aan leden die korter dan één jaar lid zijn. Als er nadien nog kaarten over zijn, start de vrije verkoop (€7,50 per kaart).

 

Het is tevens mogelijk op 15 november lid te worden. De kosten van lidmaatschap zijn €17,50. Daarmee is gratis toegang tot de Loose Avond, het Gekostumeerd Bal en het Jeugdcarnaval gegarandeerd. Dit jubileumseizoen krijgen nieuwe en bestaande leden tevens een leuke attentie die de carnavalssfeer in Loo verhoogt. Een lidmaatschapskaart geldt tevens voor partners en kinderen tot zestien jaar.