Loo viert feest in het kwadraat

Loo viert feest in het kwadraat

Nieuws

We hebben een nieuw kabinet. Luc Kampschreur zwaait komend seizoen als prins de scepter in Loo. Hij wordt bijgestaan door zijn adjudant Luuk (Beumer) en hofdames Myla (Braam) en Sanne (Segers). Tijdens de Loose Avond, onze pronkzitting, sprongen zij enthousiast uit de grote Nathalzen-fles.

Aan het begin van de avond traden prins Wery en adjudant Berry af als prins en adjudant na een uiterst succesvol verlopen seizoen. Zij sloten direct daarna terug aan bij de Raad van Elf, de afdeling waar zij vóór hun aantreden als prins en adjudant al deel van uitmaakten. We bedanken beide mannen en hun partners Marjo en Petra voor hun inzet en toewijding in het voorbije jaar.

Installatie door burgemeester
Na het aftreden en een reeks mooie, ludieke optredens van diverse dorpsartiesten (de Blote Poten Paoters, Immerloos, De Klos N.V., De Gummieberen en Loos Alarm) maakte de bomvolle zaal zich op voor de onthulling van het nieuwe kabinet, traditioneel een hoogtepunt. De verrassing was voor vrijwel iedereen ontzettend groot toen Luc Kampschreur en zijn adjudant Luuk en hofdames Myla en Sanne op het podium tevoorschijn kwamen. Na de installatie onder leiding van burgemeester Huub Hieltjes (gemeente Duiven) droeg prins Luc I zijn proclamatie voor.

Dubbel zo groot carnavalsfeest
Het jonge, energieke kabinet regeert met de leus: wees paraat, wij vieren feest in het kwadraat. Prins Luc I: “Negen jaar geleden was ik jeugdprins van De Nathalzen. Luuk was toen mijn jeugdadjudant. Na afloop zeiden we tegen elkaar: dit doen we ooit over, maar dan als ‘echte’ prins en adjudant. Toen we afgelopen nazomer de vraag kregen of wij voorop wilden gaan, hebben we geen seconde getwijfeld. Met onze hofdames Myla en Sanne gaan we voor een dubbel zo groot carnavalsfeest. Het Loose carnaval wordt, zoals altijd, een grandioos spektakel!”

Nathals van het Jaar
Tijdens de Loose Avond werd Albert Booltink uitgeroepen tot Nathals van het Jaar, de titel die we jaarlijks uitreiken aan een persoon of groep die iets bijzonders voor Loo heeft gedaan. Albert viel de eer te beurt, omdat hij bijna 25 jaar voorzitter is van schutterij Willem Tell en in die tijd ontzettend veel heeft betekend. Komende winter maakt hij plaats voor een opvolger. Albert heeft daarnaast vrijwilligerswerk verricht bij SV Loo, is al sinds de oprichting een gangmaker bij de Immerlootour en is ook enkele jaren actief geweest in het bestuur van de Bernadetteschool.