Nu geopend: inschrijving voor optocht op Blauwe Maondag

Nu geopend: inschrijving voor optocht op Blauwe Maondag

Nieuws

Ben je inmiddels in voorbereiding op de optocht? Vergeet je dan zeker niet in te schrijven voor de parade op Blauwe Maondag (maandag 12 februari). De online registratie is nu geopend.

Blauwe Maondag is een lange feestdag die in alle vroegte begint met een feestontbijt op het plein voor onze feestburcht. Vanaf 9.30 uur zijn er voor alle optochtdeelnemers erwtensoep en brood met ei en spek verkrijgbaar. Dit ontbijt wordt aangeboden door De Nathalzen, als bedankje voor alle inspanningen om deel te kunnen nemen aan de optocht.

Klokslag 11.11 uur trekt de optocht in gang na een kanonschot van schietvereniging Jemmy Tell. De optocht volgt de gebruikelijke route (circa 2 kilometer) door de prachtig versierde straten van Loo. Na afloop is er groot feest in en bij onze zaal. Motor daarachter is deejay en rasentertainer Robert Pouwels. Daarnaast zijn er optredens van dweilorkesten.

Het feest op Blauwe Maondag is gratis toegankelijk voor iedereen, jong en oud. Rond de klok van 14.00 uur is er de prijsuitreiking.

Dit zijn de prijzen:

  • Categorie praalwagens (1e prijs: beker + 75 euro – 2e prijs: beker + 50 euro – 3e prijs:
    beker + 25 euro)
  • Categorie loopgroepen, duo’s en individuen (1e prijs: beker + 50 euro – 2e prijs: beker + 30 euro – 3e prijs: beker + 15 euro)
  • Categorie jeugd (1e prijs: beker + versnaperingen)
  • Aanmoedigingsprijs – over alle categorieën (beker + 25 euro)
  • Meest enthousiaste Loose groep (20 euro)
  • Meest enthousiaste niet-Loose groep (20 euro)

Bouwruimte beschikbaar
Mocht je last minute nog iets willen voorbereiden voor de optocht, maar heb je geen bouwruimte? Neem dan contact op met de optochtcommissie van De Nathalzen (blauwemaondag@nathalzenloo.nl). Samen met carnavalsvereniging De Deurdreiers uit Groessen bieden we bouw- en opslagruimte aan waar je, bij deelname aan onze optochten, gebruik van kunt maken.