Oelewappers eerste in de optocht in Loo

Oelewappers eerste in de optocht in Loo

Nieuws

De Oelewappers hebben de optocht van De Nathalzen gewonnen. De Groessense groep (thema: ‘Wij steken de draak met carnaval’) had zich op het allerlaatste moment ingeschreven en was volgens de zeskoppige jury de beste in de categorie praalwagens. De tweede prijs ging naar Loo Surrender (thema: après ski), de derde prijs naar Bar Hippique (thema: de muur op de grens tussen de VS en Mexico).

Loopgroepen, duo’s en individuen
In de categorie loopgroepen, duo’s en individuen was De Verrassing de beste. Deze Loose groep had het thema ‘Wi-j holle de boel schoen’. Rennend en gewapend met stofzuigers gingen deze vier dames door de Loose straten. De tweede prijs ging naar Naamloos uit Loo, de derde naar Blauwe Maondag, de vriendengroep van prins Peter I en prinses Janny. Een aanmoedigingsprijs was er voor de Naamloze Deerntjes.

Jeugd
In de categorie jeugd won Loos Fet Vout. Deze jongeren hadden een ludiek thema waarmee ze inhaakten op de pech die prins Peter I had in de aanloop naar de onthulling van het nieuwe kabinet (hij had bij een ongelukkige val zijn schouder gebroken). De tweede prijs was er voor Loo Patrol. De derde prijs ging naar JO7 voetbal. Prins Peter I gaf alle jeugdgroepen een persoonlijke onderscheiding.

Versierde straten
De optocht trok 24 deelnemende groepen uit Duiven, Groessen, Loo, Westervoort, Aerdt, Giesbeek en Zevenaar. De stoet ging door prachtig versierde straten. De Eversstraat (het deel tussen de Husselarijstraat en Sint Anthoniusstraat) werd verkozen tot meest enthousiaste straat. Het huis van Annemie Keultjes werd uitgeroepen tot mooist versierde woning.