Polonaise in Thuvine

Polonaise in Thuvine

Nieuws

Carnaval is een feest voor jong én oud. Iedereen moet het spektakel mee kunnen beleven. Samen met onze buurvereniging uit Groessen, De Deurdreiers, verzorgen we aanstaande vrijdag (24 februari) een carnavalsmiddag in woonzorgcentrum Thuvine in Duiven. Daar wonen heel wat oud-Groessenaren en -Loonaren die we op deze manier bij de festiviteiten willen betrekken.

De senioren in het woonzorgcentrum krijgen een leuke en gevarieerde middag voorgeschoteld. De muzikanten van dweilorkest Loos Alarm laten van zich horen, de Groessense dansgarde brengt een daverende show en de Loose accordeonist Tonny Willems haalt herkenbare carnavalsklanken uit zijn instrument. Met twee komische acts krijgen de buutreedners Koos en Piet van Wiet de lachers ongetwijfeld op hun hand.

Namens De Deurdreiers en De Nathalzen zijn er uiteraard vele hoogwaardigheidsbekleders van de partij. De belangrijkste gezichten zijn prins Ralf en adjudant Jeroen (De Deurdreiers) en prinses Ina en adjudant Rob (De Nathalzen). Het Groessense en Loose kabinet verzorgen samen de prinseswisseling in woonzorgcentrum Thuvine. Mevrouw Glezer wordt ontdaan van haar versierselen en mevrouw Arends wordt geïnstalleerd. De jeugdkabinetten van beide verenigingen zijn er ook bij.

Het is de eerste maal dat De Deurdreiers en De Nathalzen deze carnavalsmiddag in het Duivense woonzorgcentrum houden. Als het aan onze verenigingen ligt zal het zeker niet bij deze ene keer blijven. We willen carnaval in onze gemeente nog grootser maken dan het al is. De carnavalsmiddag begint om 14.30 uur. Uiteraard is het leuk als familie en bekenden van Thuvine-bewoners een kijkje komen nemen.