Prinses Ina zwaait scepter

Prinses Ina zwaait scepter

Nieuws

De Nathalzen heeft een verrassende Loose Avond achter de rug. Daarop werd ons nieuwe kabinet onthuld. In tegenstelling tot voorgaande jaren kwam er geen man als prins, maar een vrouw als prinses uit de grote Nathalzenfles tevoorschijn. Ina Weijers heeft het voor het zeggen bij De Nathalzen. Man Rob is adjudant. Hun leus: ‘Met Ina als prinses is carnaval in Loo een groot succes’.

Prinses Ina I volgt prins Johnny (Tilleman) op. Het is voor de tweede keer in de geschiedenis van De Nathalzen dat een prinses de scepter zwaait. Eind jaren zeventig was het Thea IJzermans die de primeur had. Ina Weijers wilde die rol ook graag eens vervullen. Toen Ina en Rob Weijers afgelopen najaar werden gevraagd om De Nathalzen te vertegenwoordigen, stelden ze de vereniging voor om Ina als prinses naar voren te schuiven en Rob tot adjudant te benoemen.

“Nadat we de vraag hadden gekregen om prins en prinses te worden, hebben we thuis overlegd. Ik ben een paar dagen later terug naar de prinskeuzecommissie gegaan en heb gezegd: ‘Jongens, ik doe het niet… Maar Ina wél’. Dat idee sloeg aan”, zegt Rob. “Ik vind het geweldig om De Nathalzen een seizoen lang te vertegenwoordigen. Carnaval in Loo leeft. Er viel zaterdag een last van me af toen ik eindelijk uit de fles mocht springen. Wekenlang hebben we het geheim gehouden”, zegt Ina.

Uitverkochte pronkzitting
De installatie van het kabinet vond plaats op de Loose Avond, onze jaarlijkse pronkzitting. De uitverkochte zaal zag vele optredens en acts van allemaal artiesten uit eigen dorp: De Lolbroekjes, De Klos N.V., Blote Poten Paoters, ’t Nije Excelsior, Lastig Zat & Zn., Immerloos, De Bakloosjes en De Gummiberen. Het thema ’t Nije Loo liep als rode draad door de avond. Loos Alarm verzorgde als altijd de muziek tijdens de drukbezochte pronkzitting.

Naast de onthulling van het nieuwe kabinet en de acts was er nog een hoogtepunt: de bekendmaking van de Nathals van het Jaar. Dit is een erkenning voor een persoon of groep die zich inzet voor de Loose gemeenschap. Ditmaal ging de titel naar René en Janine de Kramer. Samen organiseren zij vele activiteiten in ons dorp. Zo hebben zij Koningsdag in Loo op de kaart gezet en zijn zij de drijvende krachten achter het Halloweenfeest. René is president van De Nathalzen.