Schrijf je in voor optocht!

Schrijf je in voor optocht!

Nieuws

Voor veel carnavalsvierders is de optocht hét hoogtepunt van carnaval. Na weken of zelfs maanden van voorbereiden kan de praalwagen eindelijk naar buiten en mag de act opgevoerd worden. De Nathalzen heeft de online inschrijving voor de optocht geopend. Deze vindt plaats op Blauwe Maondag (maandag 4 maart). De hele dag is het groot feest in Loo (met deejay en entertainer Robert Pouwels)!

De laatste jaren wordt de optocht steeds wat mooier, grootser en kleurrijker. Dat kan alleen maar dankzij de inspanningen van vele creatieve en handige mensen. Fantastisch is het om te zien dat de groepen niet alleen uit Loo en de omliggende plaatsen Groessen, Duiven en Westervoort komen, maar ook van verder. De afgelopen jaren namen groepen uit onder meer Aerdt, Didam, Ellecom, Rheden, Tolkamer en zelfs Deventer de moeite om naar Loo te komen. Als vereniging in een klein dorp zijn we daar trots op!

Carnavalsstemming
De Loose carnavalsparade op 4 maart start om 11.11 uur bij schuttersgebouw Willem Tell, na een kanonschot van Jemmy Tell. Carnavalsgroepen kunnen zich vanaf 9.30 uur opstellen (volg instructies van optochtbegeleiders en verkeersregelaars op). Voor alle deelnemers en ook voor andere feestneuzen is er op het feestplein buiten een gratis ontbijt, bestaande uit erwtensoep en broodjes ei met spek. Op het plein treden diverse dweilorkesten op, waaronder huisorkest Loos Alarm. Zij brengen de bezoekers alvast in de stemming voor een lange, gezellige carnavalsdag.

Prijzen
Onderweg wordt er gejureerd. Er zijn drie categorieën. De groepen met wagens en grotere karren vallen onder de ‘praalwagens’. Daarnaast zijn er de categorieën ‘loopgroepen, duo’s en individuen’ en ‘jeugd’. ’s Middags rond 14.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Dat gebeurt in de feestzaal waartoe iedereen gratis toegang heeft. Het prijzengeld is voor het tweede jaar op rij iets verhoogd. Daarnaast zijn er prijzen voor het mooist versierde huis en de meeste enthousiaste straat.

• Categorie praalwagens (1e prijs: beker + 70 euro – 2e prijs: beker + 40 euro – 3e prijs: beker + 25 euro)
• Categorie loopgroepen, duo’s en individuen (1e prijs: beker + 50 euro – 2e prijs: beker + 30 euro – 3e prijs: beker + 15 euro)
• Categorie jeugd (1e prijs: beker + versnaperingen)

Geen bouwlocatie?
Inmiddels hebben we vernomen dat verschillende groepen alweer druk bezig zijn om tijdens carnaval voor een gelikte presentatie te zorgen. Wil jij ook deelnemen en ben je nog op zoek naar een plaats waar je kunt bouwen? Neem dan contact op met de Blauwe Maondag-commissie van De Nathalzen (blauwemaondag@nathalzenloo.nl). Wie weet kunnen we je verder helpen!

Jeugdoptocht
Ook op zaterdagmiddag 2 maart (13.11 uur) trekt er een optocht door Loo. Dit is de jeugdoptocht. Kinderen met onder meer versierde fietsen, skelters en karren verzamelen zich bij schuttersgebouw Willem Tell. Hiervoor inschrijven is niet nodig.