Schrijf je in voor optocht

Schrijf je in voor optocht

Nieuws

De inschrijving voor de Loose carnavalsparade van 2018 is geopend. Carnavalsgroepen kunnen zich vanaf vandaag inschrijven via deze website. De jaarlijkse optocht vindt plaats op Blauwe Maondag (12 februari). Van ’s ochtends 9.30 uur tot ’s avonds 18.00 uur is het feest. Deejay en entertainer Robert Pouwels treedt op.

De afgelopen jaren is de Loose carnavalsparade steeds iets gegroeid. In omvang, maar ook in kwaliteit. De optocht trok carnavalsgroepen uit Loo en omliggende dorpen, maar ook uit onder meer Aerdt, Didam, Ellecom, Tolkamer en zelfs Deventer. De carnavalsvereniging is ontzettend blij dat zoveel carnavalisten ons dorp weten te vinden.

Carnavalsstemming
De Loose optocht op 12 februari start om 11.11 uur met een kanonschot. Carnavalsgroepen kunnen zich vanaf 9.30 uur opstellen. Voor alle deelnemers (en ook voor andere feestneuzen) is er op het feestplein een gratis ontbijt, bestaande uit erwtensoep en broodjes ei met spek. Op het plein treden diverse dweilorkesten op, waaronder huisorkest Loos Alarm. Zij brengen de bezoekers alvast in de juiste stemming.

Prijzen
Onderweg wordt er gejureerd. Er zijn drie categorieën. De groepen met wagens en grotere karren vallen onder de ‘praalwagens’. Daarnaast zijn er de categorieën ‘loopgroepen, duo’s en individuen’ en ‘jeugd’. ’s Middags rond 14.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Dat gebeurt in de feestzaal waartoe iedereen gratis toegang heeft. Het prijzengeld is in vergelijking met vorig jaar iets verhoogd (zie hieronder).

Jeugdoptocht
Ook op zaterdagmiddag 10 februari (13.11 uur) trekt er een optocht door Loo. Dit is de jeugdoptocht. Kinderen met onder meer versierde fietsen, skelters en karren verzamelen zich bij schuttersgebouw Willem Tell. Inschrijven is niet nodig.

  • Categorie praalwagens (1e prijs: beker + 60 euro – 2e prijs: beker + 35 euro – 3e prijs: beker + 20 euro)
  • Categorie loopgroepen, duo’s en individuen (1e prijs: beker + 40 euro – 2e prijs: beker + 25 euro – 3e prijs: beker + 15 euro)
  • Categorie jeugd (1e prijs: beker + versnaperingen)