Tim van Rossum prins in Loo

Tim van Rossum prins in Loo

Nieuws

Carnavalsvereniging De Nathalzen heeft een nieuwe prins. Komend seizoen zwaait Tim van Rossum de scepter in Loo. Stephanie Kruithof is zijn prinses en Roy Kruithof zijn adjudant. Het drietal viert carnaval met de leus ‘Van de Loose Avond tot aan de bustoer, Tim, Steph en Roy zorgen voor rumoer!’

De onthulling van het nieuwe kabinet vond plaats tijdens de Loose Avond (zaterdag 25 november). Uiteraard gebeurde dat op traditionele wijze. Tim, Stephanie en Roy veerden op uit de grote Nathalzenfles, die door vorst Henk Spaan werd geopend. Voor de drie carnavalisten kwam er daarmee een einde aan weken van zwijgen.

In de speech en proclamatie die daarop volgden maakte prins Tim duidelijk dat het voor hem een bijzonder jaar is. Hij en prinses Stephanie zijn dit jaar elf jaar samen (een jubileum in carnavalsland). Bovendien hebben de twee net een huis betrokken in de nieuwbouwwijk Westreenen. Daarmee is hij de eerste prins van dit nieuwe deel van Loo. Prins Tim wilde zijn zwager Roy graag als adjudant bij het festijn betrekken.

Afscheid van prinses Ina
Eerder op de avond nam De Nathalzen afscheid van prinses Ina en adjudant Rob. Zij vormden afgelopen seizoen het Loose kabinet. De Nathalzen bedankt de twee voor hun enthousiasme en de formidabele wijze waarop zij de vereniging hebben vertegenwoordigd.

Uitverkochte zaal
De Loose Avond, de pronkzitting, was traditioneel de eerste grote activiteit van het nieuwe seizoen. De hele avond zorgden artiesten uit het eigen dorp voor prachtige acts en sketches. De artiesten die deelnamen waren: Loos Alarm, De Klos N.V., de Blote Poote Poaters, Lastig Zat, De Hallootjes, Die Twee uut Loo en Rudolf. De zaal was volledig uitverkocht.

Nathals van het Jaar
Jan Rasing werd aan het begin van de Loose Avond uitgeroepen tot Nathals van het Jaar. Die eretitel is bedoeld voor mensen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor Loo. Jan is onder andere voorzitter van de Dorpsraad. Bovendien strijdt hij voor een duurzame inpassing van de verlengde A15.