Veur Mekoar winnaar optocht

Veur Mekoar winnaar optocht

Nieuws

De optocht van De Nathalzen heeft opnieuw de stoutste verwachtingen overtroffen. Met ongeveer 25 voorinschrijvingen en een handvol lastminuteaanmeldingen trok op Blauwe Maondag een lange, bonte stoet door de straten van Loo. Veur Mekoar uit Groessen/Zevenaar ging aan de haal met de eerste prijs in de categorie praalwagens. De Nathalzen bedankt iedereen voor zijn of haar bijdrage aan het succes van deze jubileumoptocht.

De groepen en carnavalsvierders die hebben deelgenomen, zijn afkomstig uit de hele regio. Natuurlijk uit Loo en de omliggende dorpen Groessen, Duiven en Westervoort, maar ook uit Tolkamer, Doesburg, Zevenaar en zelfs Ellecom. Prachtig versierde straten en huizen gaven de stoet het verdiende decor. De Eversstraat won de prijs ‘meest enthousiaste straat’. Hans Tiedink heeft ‘de mooist versierde woning’ van Loo.

Een zevenkoppige jury (zonder banden met De Nathalzen) heeft de deelnemende eenheden beoordeeld. In de categorie praalwagens eindigde Veur Mekoar (thema: ‘Door vogelgriep bijna de klos. Nu kiplekker en helemaal los’) op de eerste plaats. In de categorie loopgroepen, duo’s en individuen ging Yoloos (thema: ‘Voor een spannend ritje in de achtbaan, moet je bij de Yoloos gaan’) aan de haal met de eerste prijs. De jeugdbeker is nu in handen van E-car en de jubileumbeker (55 jaar De Nathalzen) ging naar de groep Blauwe Maondag. Naast bekers waren er bescheiden geldprijzen te verdienen.

De uitslag:

Categorie praalwagens: 7. Lokaal Alternatief (Timmeren aan de weg), 6. De Bruurkes (Wij voelen ons hier thuis), 5. Bar Hippique (Holland), 4. Vroegzat (Motorclubs worden neergezet als criminelen), 3. De Prutsers Groessen (Geen oorlog meer), 2. Laveloos (Onze eerste carnavalswagen, een koud kunstje), 1. Veur Mekoar (Door vogelgriep bijna de klos, nu kiplekker en helemaal los)

Categorie loopgroepen, duo’s en individuen: 9. Roy Visser, gedeeld 7. Pink Ladies, gedeeld 7. De Prutsers Tolkamer (Wij vieren carnaval op zijn paasbest), 6. Dames senaat (Ode aan de Dreuge), 5. De Zwervers, 4. Blauwe Maondag (55 Jaor kleur bekennen), 3. De Fladderaars (Even geen (cr)isis hier, maar veel liefde en plezier, 2. De Verrassing (De Nathalzen 55 jaar. Wij zijn zo trots als een pauw), 1. Yoloos (Voor een spannend ritje in de achtbaan moet je bij de Yoloos gaan)

Categorie jeugd:
 5. De Importeurs (Met de Lucky Lucs aan het hoofd wordt niemand in Loo meer beroofd), 4. De Klungelkuntjes (Geen drank, veel klank), 3. De Lulloos (Spektakel), 2. Kapitein Nathals (De schatjes van kapitein Nathals), 1. E-car (Je ziet me wel, maar hoort me niet)

Jubileumprijs (55 jaar De Nathalzen):
 Blauwe Maondag

Buiten mededinging: De Deurdreiers Groessen, BB, dweilorkest Loos Alarm, dweilorkest Freestyle & Herrie, slagwerkgroep voormalige schutterij Doesburg, De Deurdouwers Angerlo, prinsenwagen De Nathalzen, jeugdprinsenwagen De Nathalzen