Vier carnaval in Loo

Vier carnaval in Loo

Nieuws

Na het meer dan geslaagde Gekostumeerd Bal van afgelopen zaterdag maken we ons op voor het traditionele carnavalsweekend. De komende week zijn er tal van activiteiten. Vrijdag bezoeken we de Bernadetteschool, op zaterdagmiddag is er Jeugdcarnaval en carnavalsmaandag is omgedoopt tot Blauwe Maondag. Op die dag trekt tevens de optocht door de straten van ons dorp.

Jeugd aan zet
Vrijdagochtend (10.00 – 12.00 uur) gaat De Nathalzen eerst op bezoek bij de Bernadetteschool. Samen met jeugdprins Luc worden de Loose scholieren alvast in de stemming gebracht voor het lange carnavalsweekend. Een dag later is er in de feestzaal Jeugdcarnaval. Williams Music Express verzorgt de muziek en ook laten de Loose jongeren zich van hun beste kant zien. Zij treden op in de finale van een playbackshow en trekken mee in de jeugdoptocht door het dorp. Aanvang: 13.11 uur. Jeugdigen tot 16 jaar en leden hebben gratis toegang. Entreeprijs niet-leden vanaf 16 jaar: 5 euro.

Blauwe Maondag
Knaller in het feestprogramma is Blauwe Maondag (16 februari). Loo is die dag een centraal feestpunt in de regio met vele carnavalsvierders. ’s Ochtends beginnen de festiviteiten in alle vroegte (9.30 uur) met een gratis carnavalsontbijt. De Nathalzen verzorgt erwtensoep, koffie, brood en eieren met spek voor alle aanwezigen. Voldoende om de dag goed te beginnen. Op het podium op het buitenplein treedt onder meer huisorkest Loos Alarm op.

Nadien (11.11 uur) trekt de optocht in gang. Intussen hebben reeds meer dan twintig groepen zich ingeschreven. De meeste komen uit de Liemers, maar sommige ook van daarbuiten. Zo meldden zich deze week spontaan wagenbouwers uit Apeldoorn en een slagwerkgroep uit Doesburg zich aan. Groepen die zich op het allerlaatste moment nog willen inschrijven, doen dat bij voorkeur online (www.nathalzenloo.nl) en anders ter plaatse. Voor alle deelnemers is er een klein presentje.

’s Middags vindt de prijsuitreiking plaats in de feestzaal. Er zijn bekers en geldprijzen te verdienen. Vanwege het 55-jarig jubileum van De Nathalzen is er een extra jubileumprijs (thema: 55 jaar De Nathalzen) waarvoor groepen kunnen strijden. De feestmiddag is voor jong en oud gratis toegankelijk. Rasentertainer en deejay Robert Pouwels verzorgt de muziek en er komen dweilorkesten uit het hele land. Vier je dit feest met ons mee?

Let op: de route voor de optocht op Blauwe Maondag wijkt dit jaar iets af. Om de doorgang van hogere wagens te kunnen garanderen houden we deze volgorde aan: Loostraat, Hoflaan, Pastoorstraat, Sint Antoniusstraat, Prinsstraat, ’t Grieth, Binnenwei, Eversstraat, Husselarijstraat, Hoflaan, Rijnstraat, Cereslaan, Angeroyen, Hoflaan, Loostraat. Zouden jullie zo vriendelijk willen zijn de route autovrij te houden?