Vlag in top

Vlag in top

Nieuws

Loo moet tijdens carnaval een groot, versierd carnavalsbolwerk worden. Dat is de grote wens van De Nathalzen. Om het dorp een duwtje in de goede richting te geven, hebben we speciaal voor het jubileumseizoen carnavalsvlaggen gemaakt. Deze zijn dit weekend aan onze leden aangeboden.

Er zijn twee soorten vlaggen: een grote en een kleinere. De grote vlag (foto) is in eerste instantie bedoeld voor leden. Ieder huishouden in en buiten Loo met één of meerdere leden van De Nathalzen ontvangt gratis een grote vlag. Deze kan tijdens de carnavalsdagen uitgehangen worden. Niet-leden die een vlag willen, kunnen deze kopen voor €15,- per stuk.Een vlag bestellen is mogelijk via info@nathalzenloo.nl.

De kleinere vlaggen zijn bedoeld voor lantaarnpalen in Loo. In het jubileumjaar krijgen alle Loose bogenbouwers en buurtverenigingen één vlaggenset, bestaande uit een houder, twee stokken en twee kleine vlaggen. Het cadeautje is bedoeld als bedankje; veel buurtgroepen versieren hun straat tijdens carnaval. Een set is ook te koop. Deze kost per stuk €50,-. Ook hier geldt dat vlaggensets online te bestellen zijn.

Natuurlijk stelt De Nathalzen eigen creativiteit op prijs. Dus versier de woningen in Loo met slingers, vlaggen, ballonnen en carnavaleske borden. Op Blauwe Maondag worden twee prijzen uitgereikt: de prijs voor de meest enthousiaste straat en de prijs voor de mooist versierde woning. Na carnaval ontvangen de winnaars thuis een leuke prijs, als bedankje voor de inzet. De optochtjury kent de prijzen hiervoor toe.